MYGRA-CZ představuje aneb Zeptejte se specialisty

Tato poradna neslouží k ověřování vzájemného působení užívaných léků jiných onemocnění než dg.myasthenia gravis.

MUDr. Michaela Týblová, Centrum MG Praha, Neurologická klinika VFN Praha

Jízda na koni a pacienti s MG? H.Brůhová

Milá paní doktorko Týblová,
jaký je Váš názor na hipoterapii u kompenzovaného pacienta s MG? Děkuji. S pozdravem
Helena Brůhová 14. 2. 2011

MUDr. Michaela Týblová:
dobry den jeste jednou, uz jsem se jednou snazila odpovedet, ale spdlo mi to.
Omlouvam se za psani bez hacku a carek, ale pisu z Mexika.
Hippoterapie dle meho pohledu urcite nevadi a muze prinaset siroke spektrum zazitku.
19. 2. 2011

MG Puzej Lubomir

Dobry den,

je najake omezeni lidí s MG pro nasvtevu sauny, vyrivek,koupeli, ruznych teplych zabalu, proste vse co je spojena s teplem ??
Dekuji 2. 2. 2011

MUDr. Michaela Týblová: Dobrý večer,
obecně teplé procedury nervosvalový přenos zhoršují a tedy svalovou slabost vyvolávají, proto nejsou doporučovány. 8. 2. 2011

Vypovedi lekaru Puzej

Dobry den, rad bych zopakoval svuj dotaz z 21.12.2010. Muzete mi prosim priblizit stav na MG centrum potom co zacala bezel vypovedni lhutalekarum, kteri podali vy´poved ? 18. 1. 2011

MUDr. Michaela Týblová: Dobrý den, odpověď na tuto otázku je jednoznačná a stále stejná: vzhledem k tomu, že lékaři z myastenického dispenzáře výpověď nepodali, pak není ohroženo centrum a při event. \\\"naplnění výpovědí\\\" k 1.3.2011 by mělo normálně pokračovat.<br /><br />
19. 1. 2011

Aplikace kyseliny hyaluronové. H.Brůhová

Vážená paní doktorko Týblová, srdečně Vás vítám na stránkách naše sdružení a velice Vám děkuji za čas, který nám věnujete. Hned Vás také zaměstnám otázkou.:-) Více myasteniček zajímá, zda je možné podstoupit aplikaci kyseliny hyaluronové při korekci drobných vrásek v oblasti obličeje? Má to pro nás nějaká rizika v kontextu MG? Děkuji za odpověď. S pozdravem
Helena Brůhová
17. 1. 2011

MUDr. Michaela Týblová: Dobrý den, já děkuji za dotaz a domnívám se, že tato látka (kys. hyaluronová) by riziková pro pacientky být neměla. Asi bych jen poprvé doporučila vyzkoušet proceduru v rozumné míře. 19. 1. 2011

Kontuze kyčle Alena Hajíčková

Dobrý den,
manžel před 8 dny upadl na zledovatělém chodníku a poranil si nohu. Na ortoped.odd.v nemocnici mu byla diagnostikována kontuze kyčle. Ve spodní části stehna jej píchá a nemůže se na nohu vzepřít. Pohybuje se o 2 fr.holích. Jak dlouho mohou tyto potíže přetrvávat při této diagnoze. Nemohlo být při rtg přehlédnuto naštípnutí kosti vzhledem k uvedeným potížím? Děkuji 3. 1. 2011

MUDr. Michaela Týblová: Dobrý den, tato otázka je mimo naši specializaci, ale obecně bych očekávala stabilizaci po 2-3 týdnech. RTG by měl zlomeninu odhalit, ale předpokládám, že když bude hojení pomalejší než by na ortopedii čekali, tak jistě provedou kontrolní RTG.
S pozdravem dr. Týblová 5. 1. 2011

Zde položte svou otázku






Všechna pole jsou povinná