MYGRA-CZ představuje aneb Zeptejte se specialisty

Tato poradna neslouží k ověřování vzájemného působení užívaných léků jiných onemocnění než dg.myasthenia gravis.

MUDr. Michaela Týblová, Centrum MG Praha, Neurologická klinika VFN Praha

mg jozef

este som zabudol napisat ze za cca poslednych 10 rokov som mal viackrat diagnostikovanu parezu facialis moze to suvisiet s MG
14. 9. 2013

MUDr. Michaela Týblová: Mírné oslabení tváře může být i u myastenie, ale není tak výrazné jako u klasické periferní parézy facialis, takže to souviset nemusí 17. 9. 2013

mg jozef

robili mi tieto vysetrenia:

CT hrudnika 2.8.2013:Zaver:THymus cca2x2cm, v hornej casti lahko konvexne vyklenuty avsak primeranej struktury,v.s sa jedna o incip benignu hyperplaziu /nutne vylucit hyperthyeozu: Mikronoduly v pl.parenchyme nejasnej v.s benignej etio bilat.,max do 3mm v HL I.dx dop.kontoru v casovom odstupe
SFEMG m.orbicularis oculi vlavo:nalez z m orbicularis oculi vlavo je v norme
protilatky v krvy : S - a -acetylcholineve recep. 0.31 mmol/l
12. 9. 2013

MUDr. Michaela Týblová: takže jestli chápu dobře, nemáte thymom, máte negativní SF a Anti Achr, pak je diagnóza nepravděpodobná, víc k tomu říct takhe po internetu opravdu nelze 17. 9. 2013

mg jozef

mno mne robili aj SF EMG ktore bolo negativne tiez a robili mi aj Ct hrudnika ktore potvrdilo tymom tak lekari konstatovali ze mam mg okularnu formu predpisali mi mestinon ktory pomohol nepadalo mi az tak viecko pred vcerom mi dosli wysledky ktore boli tiez negativne tak mi povedali ze uz ho nemusim brat a jak som ho prestal brat yas mi yacalo padat wiecko a hlawne rano takze newiem ale dakujem za odpowed
7. 9. 2013

MUDr. Michaela Týblová: Tuto situaci nelze řešit bez znalosti dokumentace, respektive tohle musíte probrat se svým lékařem, já takhle bez podrobných informací reagovat přesně nedokážu a ani nemůžu! Nepochopila jsem jestli thymom máte nebo ne. Jestli ano, pak v každém případě asi bude řešen. Jestli je negativní CT hrudníku, EMG i protilátky, pak je diagnóza nadále sporná. Jestli na CT hrudníku je to co jste popisoval, tak nelze diagnózu úplně vyloučit a hlavně, jestli zabral mestinon a po vysazení se příznaky zhoršily, pak by bylo logické vrátit mestinon zpět a dořešit zbytek s ošetřujícím lékařem. 10. 9. 2013

mg jozef

mno mne robili aj SF EMG ktore bolo negativne tiez a robili mi aj Ct hrudnika ktore potvrdilo tymom tak lekari konstatovali ze mam mg okularnu formu predpisali mi mestinon ktory pomohol nepadalo mi az tak viecko pred vcerom mi dosli wysledky ktore boli tiez negativne tak mi povedali ze uz ho nemusim brat a jak som ho prestal brat yas mi yacalo padat wiecko a hlawne rano takze newiem ale dakujem za odpowed
7. 9. 2013

mg jozef

Dobry den chcel by som sa spytat ci je mozne mat MG aj ked mam testy proti protilatkam negativne ale mam wsetky priznaky tohto ochorenia dakujem za odpoved 5. 9. 2013

MUDr. Michaela Týblová: Tato diagnóza má dvě základní vyšetřovací metody - jedna jsou protilátky, o kterých se zmiňujete a kterém máte negativní a druhé je EMG vyšetření (speciální podtyp elektromyografie, vyšetření svalů, kdy Vám přiloží elektrody nejčastěji do oblasti šíje a vyšetřují jestli dochází ke správnému převodu z nervu na sval, nazývá se to také repetitivně stimulace. Stačí alespoň jedno toto vyšetření plus klinické příznaky, aby byla diagnóza myastenie gravis pravděpodobná. Jestliže jsou obě metodiky negativní, pak už je diagnóza myastenie velmi málo pravděpodobná 6. 9. 2013

Zde položte svou otázku






Všechna pole jsou povinná