MYGRA-CZ představuje aneb Zeptejte se specialisty

Tato poradna neslouží k ověřování vzájemného působení užívaných léků jiných onemocnění než dg.myasthenia gravis.

MUDr. Michaela Týblová, Centrum MG Praha, Neurologická klinika VFN Praha

Úbytek svalstva dušnost Tomáš

Dobrý den , od září 2017 mám problémy s dýcháním a úbytkem svaloviny,byl jsem na ct plic,emg,odběry krve,rg,vše bez nálezu, zařadili mi na psychiatrii, mám zaskuby ve svalech,v ústech stále hlen, a ztrácím sílu nádech a výdech, když jsem oslovil velké nemocnice př. Voj. Nem. Praha,vzali jen krev a udělali reng. a poslali domů ze jsem cvok.Jsem velice zoufalý a mám pocit že bude brzy konec,můžete mi prosím nějak pomoci popř. vyšetřit moc děkuji B. 15. 7. 2018

MUDr. Stanislav Voháňka, CSc., MBA: Dobrý den,
je mi líto, ale tato poradna neslouží k dálkové internetové diagnostice různých onemocnění. Podle Vaší krátké informace se ale s velkou pravděpodobností o myastenii nejedná. 24. 7. 2018

Brát při mg imunomodulátor, nebo ne? Ladislav

Dobrý den, prosím o radu. Před týdnem mně byla diagnostikována generalizovaná forma mg. Beru Mestinon 4x denně, který výrazně ulevil. Do Centra pro mg jsem objednán na začátek září. Asi měsíc před diagnozou a měsíc po objevení symptomů mg jsem preventivně začal brát přípravek Imunoxal, což je podle výrobce účinný imunomodulátor (= imunitu jen nezvyšuje, nýbrž upravuje obousměrně). Podrobnosti o přípravku uvedu na konci dotazu. Při telefonickém dotazování v Centru pro mg mně bylo řečeno, že užívání podobných přípravků nemoc nemůže ovlivnit ani pozitivně, ani negativně, a je tudíž víceméně jedno, jestli jej budu dál užívat, nebo ne. Nyní jsem při pročítání dotazů lékařům na tomto webu narazil na odpověď paní doktorky Junkerové (str. 20, rok 2013), kde na podobný dotaz odpovídá radou - rozhodně neužívat nic, co nějak zasahuje do narušeného imunitního systému. Jak to tedy je ? Je to víceméně věc názoru toho kterého odborníka, nebo je to jednoznačně empiricky dáno a v tom případě tedy jak? Mnohokrát děkuji za odpověď a radu.

Imunoxal:
přípravek vhodný na:
- poruchy imunitního systému (oslabená imunita)
- autoimunitní onemocnění ( štítná žláza, atopický ekzém, kolitida. atd..)
- virová a bakteriální onemocnění ( HPV, herpetické viry)
- zánětlivé stavy žaludku, tlustého střeva, ženských reprodukčních orgánů, atd...
- onemocnění trávicího traktu a jater (polypy, vředy, hepatitida, cirhoza)
- detoxikace organismu

Účinná látka Oxalicum - je produktem metabolismu mikroskopické houby, strukturálně patří ke skupině atrachinonu. Vlastností účinné látky
je schopnost indukovat apoptozu - řízený proces lidského organismu, který ovlivňuje zánik autoagresivních, cizorodých a degenerativních buněk,
a zároveň ničí viry a bakterie, přesto však neškodí zdravým buňkám a organismu.
Studie v renomovaných institucích České republiky prokázaly absolutní neškodnost a netoxičnost látky, zvláštní bioaktivní vlastnosti a schopnost
inhibice nežádoucích buněk.
Bioaktivní vlastnosti
- podpora antiinfekční imunity - stimulace aktivované subpopulace B-lymfocytů
- normalizace imunoregulačního indexu
- podpora procesu apoptozy - řízená smrt nežádoucích buněk
25. 5. 2018

MUDr. Iveta Nováková: Dobrý den,
při MG a i jiných autoimunitách se obecně nedoporučují léky, které zvyšují aktivitu imunitního systému a tím bohužel i její autoagresivitu. Není vhodná echinacea a tomu podobné bylinné přípravky. Váš preparát může zasahovat do imunitního systému, proto je ho možné brát, ale spíše v redukovaných dávkách, tj. 1 kapsle denně. Při imunodeficitu ( potvrzeném naší imunoložkou), též podáváme redukované dávky imunopreparátů. 30. 5. 2018

bylinky petra nová

Dobrý den, mohou se při diagnoze Myasthenia gravis užívat libovolné bylinky nebo je to také omezené jako s léky děkuji 18. 3. 2018

MUDr. Michaela Týblová: takové ty klasické včetně ženšenu, chlorey, aloe jsou bez problémů. Rizikovější je Ecchinacea a některé jihoamerické byliny, ale to pak je lepší probrat s Vaším ošetřujícím lékařem 21. 3. 2018

testy Jana Hovorková

Dobrý den dnes jsem byla na krvy na testy ACHR a MUSK PROSÍM JAK DLOUHO TRVÁ NEŽ BUDE VÝSLEDEK DĚKUJI 15. 3. 2018

MUDr. Michaela Týblová: výsledky jsou většinou do 2-3 týdnů 21. 3. 2018

Operace Eva Bartáková

Dobrý den,prosím o radu.Je mi 49 let,v listopadu 2017 mi byla diagnostikována myasthenia gravis .Potíže mám již 15 let. V listopadu 2017 jsem podstoupila abrazi kvůli silnému a nepravidelnému krvácení, bylo mi doporučeno vyndání dělohy v dubnu 2018. Pár dnů abrazi mi spadlo levé víčko, elektromyografickým vyšetřením zjištěna MG. Mag.rezonance mozku i brzlíku v pořádku,štítná žláza zvětšená, hraniční hodnoty,výsledky lumbální punkce, krve i genetiky v pořádku, až na PL proti thyroglobulinu 1117 IU/ml v listopadu, nyní 241 IU/ml Léčba 3 krát denně Mestinon, 15 mg Prednison, Kalium chloratum Helicid.
V současnosti se cítím velice slabá a unavená, oko se spravuje pomalu, vidím dvojitě a občas rozmazaně. Gyn. potíže teď necítím, menstruace proběhla od 11/2017 pouze 2 krát velmi mírný průběh.
Můj neurolog má z nadcházející gyn. operace obavy, doporučil mi její odložení.
Prosím o Váš názor na to, jestli mám operaci odložit nebo ne a také na možnou příčinu nemoci, protože kromě PL a myomů testy nic neprokázaly. Děkuji mnohokrát za odpověď. :) 14. 3. 2018

MUDr. Michaela Týblová: Dobrý den, toto opravdu musíte řešit se svým ošetřujícím lékařem, ale obecně vzato, když myastenický pacient není stabilizován, tak se snažíme výkony odsunout, když nejsou nutné. Když byste měla akutní stav, pak je to jiná situace a v tom případě by jen ěli lékaři přihlédnout k tomu, že jste se po minulém výkonu zhoršila a jestli to nebylo po konkrétním léku 21. 3. 2018

Zde položte svou otázku






Všechna pole jsou povinná